16 şehirden avukat, sosyal hizmet uzmanı ve psikologlar Güçlenme Konferansımızdaydı

16 şehirden avukat, sosyal hizmet uzmanı ve psikologlar Güçlenme Konferansımızdaydı

12/12/2023 | 17 Mayıs

9-10 Aralık'taki süren konferansın seyir defteri…

16 şehirden avukat, sosyal hizmet uzmanı ve psikologlar Güçlenme Konferansımızdaydı - 17 Mayıs

Güçlenme Konferansımız, psikolog, sosyal hizmet uzmanı ve avukatları bir araya getirdi. Ankara, İzmir, İstanbul, Bursa, Adıyaman, Mersin, Osmaniye, Eskişehir, Antalya, Mardin, Diyarbakır, Hatay, Mersin, Adana, Urfa ve Antep’ten uzmanlar; 9-10 Aralık’ta LGBTİ+ hakları ve LGBTİ+’ları güçlendirmek için buluştu. Konferans, derneğin güçlenme programının 2023 kapanış etkinliğiydi.


Konferansın ilk oturumunda “Deprem ve Lubunyalar” tartışıldı. Oturumun moderatörlüğünü GALADER’den Nedime Erdoğan yaptı. Konuşmacılar ise Kaos GL Koordinatörü Umut Güner, SGYD’den Ceren Gürocak ve afet çalışanı Didem Kalafat’tı.

TIKLAYIN - “Deprem sadece barınma, gıda sorunlarını değil; kentsel haklardaki eksiklikleri de gösterdi”


Kaos GL Genel Koordinatörü Umut Güner’in moderatörlüğünde yapılan “Aileler Değişebilir mi?” oturumunda GALADER’den Nedime Erdoğan ve Atilla Dirim, TED Üniversitesi’nden Aile Sosyoloğu Gülçin Con Wright konuştu.

TIKLAYIN - “Aile, değişmek zorunda”


İlk günün son oturumunda ise “Nefret söylemi ve dijital şiddetin LGBTİ+lara yansımaları” tartışıldı. Oturumda; Kadının İnsan Hakları Derneği’nden Berfu Şeker, dünyada toplumsal cinsiyet karşıtlığının söylemsel arka planını, KaosGL.org Genel Yayın Yönetmeni Yıldız Tar dijital şiddetin siyasal şiddetle ilişkisini, 17 Mayıs Derneği’nden Psikolog Alp Kemaloğlu ise tüm bu nefret ve şiddetin LGBTİ+’ları nasıl etkilediğini anlattı.

TIKLAYIN - “LGBTİ+’lara dijital şiddet, hükümet politikalarının sonucu”


İkinci gün, cinsiyet uyum süreci oturumuyla başladı. Av. Hatice Demir’in kolaylaştırdığı oturumda Pembe Hayat Derneği’nden Av. Evrim Demirtaş, Psikolog Can Eren ile Muamma LGBTİ+ Derneği’nden Utku Kutbay konuştu.

TIKLAYIN - Türkiye’de cinsiyet uyum süreci: Uyumlayıcı değil, ‘onaylayıcı’


Konferansın son oturumunda ise farklı katmanlarıyla yoksulluk tartışıldı. KaosGL.org Genel Yayın Yönetmeni Yıldız Tar’ın kolaylaştırdığı oturumda Kırmızı Şemsiye Derneği’nden sosyal hizmet uzmanı Elif Topçu seks işçileri ve yoksulluğu, ÜniKuir’den Av. Duygu Çildoğan öğrenciler ve yoksulluğu, Kaos GL Mülteci Hakları Program Koordinatörü Av. Hayriye Kara ve HEVİ LGBTİ+ Derneği’nden Ameda Karakuzu mülteciler ve yoksulluğu anlattı.

TIKLAYIN - Yoksulun da yoksulları: Seks işçileri, öğrenciler ve mülteciler


Oturumların ardından 17 Mayıs Derneği Psiko-sosyal ve Hukuki Destek Programı’ndan uzmanlar, derneğin çalışmalarını aktardı. Av. Kardelen Yılmaz, psikologlar Alp Kemaloğlu ve Seda Günel ve sosyal hizmet uzmanı Havva Kafes; derneğin danışmanlık hizmetleri ve nasıl bir sistemle çalıştığını paylaştı.

Lütfen girdiğiniz bilgileri kontrol edip ve tekrar deneyin.
Talebiniz Başarıyla İletildi! En kısa sürede iletişime geçilecektir.