27/09/2021 | 17 Mayıs
Başvurular için son tarih 1 Ekim Cuma, saat 18:00!
17 Mayıs Derneği 2019 yılında Ankara’da kurulmuş olan ve temel amacı LGBTİ+ kişileri ve toplumunu güçlendirmek olan bir dernektir. Bu amaçla interseks, yaşlılık ve HIV alanları öncelikli olmak üzere tüm LGBTİ+’lara hizmet, kaynak ve danışmanlık sağlamaktadır. (daha fazla bilgi için: https://www.17mayis.org/hakkimizda/biz-kimiz).
Ocak 2021’de faaliyetlerine başlayan Psiko-sosyal ve Hukuki Destek Programı kapsamında alanda çalışan ruh sağlığı uzmanlarına yönelik LGBTİ+’ları ilgilendiren konularla ilgili farkındalık yaratmak ve meslek uzmanlarının doğru kaynaklara erişimini sağlamak hedeflenmektedir. Bu sayede ruh sağlığı hizmetlerinden faydalanırken LGBTİ+’ların ayrımcı ve fobik tutum ve davranışlarla karşılaşmasının önüne geçmeye çalışmaktayız. Bu doğrultuda planlanan bu eğitimle LGBTİ+’ları ilgilendiren konularla çalışmaya dair bir temel oluşturulması amaçlanmaktadır.
Temel eğitimin tüm oturumlarına eksiksiz katılan uzmanlar 17 Mayıs Derneği Psikolojik Destek Ağı’na katılabileceklerdir. Farklı şehirlerden uzmanlardan oluşan Psikolojik Destek Ağı 17 Mayıs Derneği’ne başvuran kişilerin psikoterapi taleplerini karşılamak adına Haziran 2021’de kurulmuştur. Psikolojik Destek Ağı’nın çalışma şekli detaylı bir şekilde Temel Eğitim sonrası katılımcılara aktarılacaktır.
Eğitim Programı
2 Ekim 2021 | |
11:00 – 12:50 | Karşılama & Tanışma Toplumsal Cinsiyet ve LGBTİ+ Temel Kavramlar |
12:50 – 13:00 | Ara |
13:00 – 14:50 | Mitler, Heteronormativite ve Heteroseksizm & İçselleştirilmiş Fobi |
14:50 – 15:00 | Kapanış |
9 Ekim 2021 | |
11:00 – 11:10 | Karşılama |
11:10 – 12:50 | Cinsellik ve Cinsiyetler |
12:50 – 13:00 | Ara |
13:00 – 14:50 | Türkiye’de Cinsiyet Geçiş/Uyum Süreci |
14:50 – 15:30 | Psikolojik Destek Ağı’nın Tanıtımı ve Kapanış |
Eğitim Tarih ve Saatleri
2 Ekim 2021 Cumartesi 11:00-15:00 ve 9 Ekim 2021 Cumartesi 11:00-15:00
Eğitimler çevrimiçi (online) şekilde Zoom üzerinden gerçekleştirilecektir. Zoom bağlantıları eğitim günü e-posta yoluyla iletilecektir. Bu nedenle aktif olarak kullandığınız bir e-posta adresiyle kayıt olmanızı tavsiye ederiz.
Katılım Şartı
Ruh sağlığı alanında eğitim almış olmak.
Başvuru sayısının çok olması durumunda Ankara'da ikamet eden ve eğitimin her iki gününe de katılabilen uzmanlara öncelik verilecektir.
Başvuru
1 Ekim 2021 Cuma saat 18:00’a kadar aşağıdaki formu doldurarak başvurabilirsiniz.
Başvuru Bağlantısı
https://forms.gle/4MJExr6rENVcgb9t9
*Bu etkinlik, Kaos GL'nin düzenlediği 17 Mayıs Derneği'nin ise katkı sunduğu Avrupa Birliği'nin desteklediği Eşit Haklar için Savunuculuğu Güçlendirme Projesi kapsamında yapılmaktadır. Bu durum, etkinlik içeriğinin ve etkinlikte konuşulanların AB'nin resmi görüşünü yansıttığı anlamına gelmemektedir.